"Să vă iubiți unul pe altul precum Eu v-am iubit pe voi." (Ioan 13, 34)

Moaștele Sfântului Apostul Andrei la Parohia”Sfântul Ioan Damaschin” din orașul Cittàdi Castello

Cu ajutorul Bunului Dumnezeu și cu binecuvântarea Preasfințitului Siluan, vineri 29 noiembrie 2019, am primit în parohia noastră o parte din Moaștele Sfântului Apostol Andrei, cel întâi chemat , numit și apostolul românilor.

În orașul Città di Castello , provincia Perugia, din secolul al XV-lea se află în grija bisericii San Francesco, o parte din osemintele Sfântului, iar pentru noi, românii din acest oraș, a fost o mare binecuvântare de a purta în procesiune Sfintele Moaște și a le avea alături de noi în ziua de prăznuire a celui întâi chemat, Sfântul Andrei, dar și de 1 Decembrie, Ziua Națională a României. La procesiune au participat episcopul catolic din această dioceză, Excelența sa Domenico Cancian și Părintele Protopop al Protopopiatului Umbria Marche, Petru Heisu.

Bucuria este și mai mare, deoarece Sfintele Moaște vor rămâne la noi în biserică și la sărbătoarea hramului, 4 decembrie 2019, când ne vom uni în rugăciune prăznuind ocrotitorul parohiei noastre, Sfântul Ioan Damaschin.

Sfinte Apostole Andrei și Sfinte Ioane Damaschine, rugați-vă lui Dumnezeu pentru noi!

Preot Paroh,

Bogdan Agherasimoaia

 

 

Portalul EORI

Căutare

{{#image}}
{{/image}}
{{text}} {{subtext}}

5X1000

 

I fondi del 5 per mille saranno utilizzati per diverse attività sociali: l'aiuto ai bambini e ai poveri, la cura dei senzatetto e dei malati, etc.

Scrivi anche tu sulla dichiarazione dei redditi il C.F.: 97558250581

 
 

Sinaxar

 

Apostolia

FTOUB Roma

Reportaje EORI

 
 

Cuvânt bun

Vizitatori pe site

2883097