"Să vă iubiți unul pe altul precum Eu v-am iubit pe voi." (Ioan 13, 34)

Sfântul Apostol Andrei sărbătorit la Montefiascone (VT)

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Siluan, al Episcopiei Ortodoxe Române al Italiei, și cu purtarea de grijă a Preasfințitului Părinte Arhiereu-Vicar Atanasie de Bogdania, începând cu data de 8 martie 2019, s-a primit disponibilitatea unui nou lăcaș de rugăciune la Montefiascone (Viterbo), pus sub ocrotirea Sfântului Apostol Andrei, cel Întâi chemat .

Biserica este situată într-o zonă foarte importantă, pentru că în urmă cu câteva secole se făceau în această zonă multe întâlniri de nivel strategic, fiind reședință papală, iar numeroase Sfinte Moaște din primele secole ale creștinismului se află în aceasta zonă, mai precis în Catedrala Sfânta Marina.

Prima Sfântă Liturghie ortodoxă în lăcașul de cult  a fost oficiată sâmbătă, 30 noiembrie 2019, la sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, de către Preacucernicul Părinte Horia Grădinaru, parohul comunității „Sfântul Ierarh Nicolae” de la Roma – Monte Sacro.

Atmosfera din biserică a fost plină de rugăciune profundă, de bucuria colindelor, dar și de smerenia duhovnicească întru așteptarea Praznicului Nașterii Mântuitorului lumii.

După Sfânta Liturghie, părintele Horia Grădinaru i-a încurajat și a mulțumit credincioșilor prezenți la Sfânta Liturghie.

La final, toți cei prezenți au participat la agapa frățească pregătită de credincioși din localitatea Monfiascone.

 

Lăcașul de cult este situat în fata primăriei și este vizitat de mii de turiști pentru că este o biserică de la sfârșitul anului 800, având ca punct de atracție specificul construcției sale, în stil romanic, și catacombele ce se găsesc sub aceasta.

A consemnat,

Ipodiacon Aron Horciu

 

 

Portalul EORI

Căutare

{{#image}}
{{/image}}
{{text}} {{subtext}}

5X1000

 

I fondi del 5 per mille saranno utilizzati per diverse attività sociali: l'aiuto ai bambini e ai poveri, la cura dei senzatetto e dei malati, etc.

Scrivi anche tu sulla dichiarazione dei redditi il C.F.: 97558250581

 
 

Sinaxar

 

Apostolia

FTOUB Roma

Reportaje EORI

 
 

Cuvânt bun

Vizitatori pe site

2883120