"Să vă iubiți unul pe altul precum Eu v-am iubit pe voi." (Ioan 13, 34)

HRAMUL PAROHIEI ROMANO DI LOMBARDIA ȘI CONFERINȚA PC. PR. CONSTANTIN NECULA

Cu ajutorul Domnului și cu binecuvântarea PS SILUAN, al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, Parohia Romano di Lombardia și-a sărbătorit ocrotitorul spiritual, pe Sfântul Ierarh Andrei Șaguna.

Invitatul acestei sărbători a fost PC Pr. Conf. Univ. Dr. Constantin Necula, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu, împreună cu care s-au săvârșit toate slujbele din zilele de vineri, sâmbătă și duminică.

Prăznuirea a început în ajunul sărbătorii, pe 29 noiembrie, când s-a săvârșit Acatistul Sfântului Ierarh Andrei și Aghiasma mică, a continuat apoi cu Sfânta Liturghie din ziua Hramului, iar seara cu conferința PC Pr. Constantin Necula; în ziua de 1 decembrie, după Sfânta Liturghie s-a săvârșit și slujba de Te Deum, în cinstea Zilei Naționale a României - 1 decembrie.

La eveniment a fost prezent și domnul consul Cristian Căpățână, reprezentantul Consulatului General al României la Milano, care a transmis salutul dl Consul General Tiberiu Dinu și a făcut urări de sănătate și La Mulți Ani comunității de la Romano di Lombardia, cu ocazia celui de-al optulea Hram și a sărbătorilor viitoare.

Copiii Școlii parohiale "Sfântul și Dreptul Simenon" au cântat colinde și au recitat poezii, iar la final s-a intonat imnul de stat al României.

Slavă lui Dumnezeu pentru toate!

La Multi Ani României!

La Multi și Mântuitori Ani tututor românilor!

Pr. Gelu Porumb

 

 

Portalul EORI

Căutare

{{#image}}
{{/image}}
{{text}} {{subtext}}

5X1000

 

I fondi del 5 per mille saranno utilizzati per diverse attività sociali: l'aiuto ai bambini e ai poveri, la cura dei senzatetto e dei malati, etc.

Scrivi anche tu sulla dichiarazione dei redditi il C.F.: 97558250581

 
 

Sinaxar

 

Apostolia

FTOUB Roma

Reportaje EORI

 
 

Cuvânt bun

Vizitatori pe site

2886660