Tineri premiați la Viareggio

132 viareggio

Duminică, 31 martie 2024, după Dumnezeiasca Liturghie, la Parohia „Sfântul Proroc Isaia” din Viareggio,  a avut loc premierea copiilor participanți la etapa națională, cu participare internațională, a Concursului „Împreună cu Hristos în viață”, ediția a VIII-a.

Tematica concursului s-a concentrat pe minunile Mântuitorului și viețile Sfinților Taumaturgi, în consonanță cu proclamarea anului 2024 de către Patriarhia Română drept „Anul omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor” și „Anul comemorativ al tuturor Sfinților tămăduitori fără de arginți”.

Un număr de 9 tineri, cu vârste cuprinse între 7 și 17 ani, au primit din partea părintelui paroh Andrei Vizitiu diplomele de participare, precum și un cadou.

Participații au răspuns întrebărilor din testul de cunoștințe religioase, cu accent pe tema ediției, iar elevii din clasele mai mici au fost încurajați să creeze o lucrare plastică, în timp ce cei din clasele superioare au fost evaluați printr-un eseu.

Scopul acestui concurs este să-l aducă pe tânărul creștin mai aproape de Biserica, prin implicare activă în acțiunile acesteia și prin împărtășirea mărturiei sale în public.