Cateheză și convorbire duhovnicească la Parohia Latina

Latina 1 dimensioni medie

În seara zilei de vineri, 29 martie 2024, Preasfințitul Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei s-a aflat în mijlocul credincioșilor Parohiei „Buna Vestire” din localitatea Latina (Protopopiatul Lazio III), păstorită de Preacucernicul Părinte Ioan Botea.

Cu această ocazie, Preasfinția Sa a purtat a făcut o cateheză și a avut o convorbire duhovnicească cu cei prezenți, răspunzând întrebărilor adresate de aceștia și îndemnându-i la un post însoțit de faptele cele bune, aducătoare de folos duhovnicesc.

Parohia „Buna Vestire” din Latina a fost înființată, în anul 2003, de către Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Iosif al Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale. Ca preot paroh a fost numit părintele Ovidiu Sava, care, în anul 2006, s-a mutat la Domnul, în urma unui accident de circulație. După acest dureros eveniment, a fost chemat la slujirea de paroh părintele Ciprian Agavriloae. Începând cu anul 2007, s-a slujit alternativ, o duminică la Latina, iar următoarea la Lavinio, până în anul 2010, când, la Lavinio, se organizează o parohie de sine stătătoare. Din anul 2022, parohia este încredințată, spre păstorire, părintelui Ioan Botea și se găsește la adresa: Via del Saraceno, nr. 32, Latina.

Departamentul pentru Comunicare și Imagine al EORI

 

Latina 2 dimensioni medie