Serbare "Ziua mamei creștine"- Salerno

120 salerno

Duminică, 24 martie, în Parohia Ortodoxă Română "Sf. Ap. Ev. Matei-Salerno", după Sfânta Liturghie, a avut loc serbarea dedicată mamei creștine.

Prin cântecele intonate, rugăciunile rostite și poeziile recitate, copiii au evidențiat importanța praznicului Bunei Vestiri - începutul mântuirii noastre și faptul că această zi este cea mai potrivită pentru cinstirea mamei creștine.

La Buna Vestire, Sfânta Fecioară Maria primește demnitatea de mamă a Mântuitorului nostru Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu întrupat. Ea este modelul prin excelență de mamă, în care se descoperă pentru fiecare femeie chipul original al feminității și afecțiunii materne. Zămislind pe Domnul nostru Iisus Hristos, Sfânta Fecioară Maria ne arată că vocația cea mai înaltă a femeii este aceea de a deveni mamă, de a naște și crește copii întru dreapta credință și dreapta viețuire.

Valoarea unui neam se vădește în numărul de mame creștine, căci ele, prin dăruire și jertfelnicie, au dat Bisericii sfinți, nației eroi, iar societății oameni remarcabili în toate domeniile de activitate.