PS Atanasie de Bogdania la hramul Mănăstirii Mirabella Eclano

118 mirabella

În ziua praznicului Bunei Vestiri, sâmbătă, 25 martie 2024, Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania, Arhiereul-Vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, alături de un sobor de preoți și diaconi, a slujit Dumnezeiasca Liturghie, cu ocazia hramului, la Mănăstiriea „Buna Vestire” din localitatea Mirabella Eclano, stareț fiind Preacuviosul Părinte Protosinghel Nicodim (Burcea).

În cuvântul de învățătură, ierarhul a reliefat însemnătatea marelui Praznic al Bunei Vestiri, ca început al mântuirii întregului neam omenesc, centralitatea istorică a Fecioarei Maria, care prin adânca sa smerenie a primit vestirea Arhanghelului, devenind astfel noua Evă și Maică a Fiului lui Dumnezeu, mamă și mijlocitoare duhovnicească pentru tot neamul omenesc.

Întreaga predică poate fi ascultată accesând link-ul: https://youtu.be/i8LeHqo_H8M

Gândul ierarhului la evanghelia zilei poate fi citi aici: https://theofania.ro/buna-vestire-inceputul-si-plinirea-mantuirii-noastre/

Mănăstirea Ortodoxă Română „Buna Vestire” și-a deschis porțile pe 25 martie 2007, chiar de sărbătoarea Bunei Vestiri și se află în orașul Mirabella Eclano, localitate situată la 80 km de Napoli, în provincia Avellino. Această mănăstire a luat naștere la inițiativa Parohiei Ortodoxe Române „Sfânta Treime” din Bari, condusă de preotul Mihai Drigă, și a vrednicului de pomenire stareț  (la acea vreme) al Mănăstirii Crasna, din județul Prahova, Arhim. Nicodim Dimulescu.

Ansamblul mănăstiresc, alcătuit dintr-o casă cu etaj și terenul aferent, a fost donat de către un preot catolic din orașul Napoli, don Carlo Cicala, un bun cunoscător al tradiției monahale românești, care a dorit ca pe această proprietate să ia naștere o mănăstire ortodoxă – punct de referință pentru creștinii ortodocși români din Italia, dar și punte de întâlnire între Orient și Occident.

Slujba de binecuvântare și de sfințire a locului mănăstirii a fost săvârșită de: Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Iosif, al Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale, împreună cu Preasfințitul Părinte Ciprian Câmpineanul, Episcop Vicar Patriarhal de la București (la acea vreme) și vrednicul de pomenire Preasfințitul Părinte Gurie Gorjeanul, Episcop-Vicar al Mitropoliei Olteniei (la acea vreme).

Departamentul pentru Comunicare și Imagine al EORI

 

 

Abonează-te la canalul de YouTube THEOFANIA.RO, dând un simplu click aici: //www.youtube.com/@EpiscopiaItalieiOficial

Abonează-te pentru a urmări THEOFANIA.RO pe rețelele de socializare

➥ Facebook

➥ Instagram

➥ SoundCloud

➥ Telegram