Mesaj de condoleanțe la trecerea în veșnicie a roabei lui Dumnezeu Magdalena Margareta, mama Pr. Protopop Constantin Filip - Genova

Preacucernice Părinte Protopop Constantin-Sorin,

Îndoliată Familie,

Distinsă asistență,

 

În atmosfera de sărbătoare, pe care o petrecem, am aflat, ca din senin, vestea trecerii în veșnicie a roabei lui Dumnezeu Magdalena Margareta, mama, bunica sau rudenia voastră, a celor care faceți parte din familia sa.

Perioada sărbătorilor face ca plecarea sorei noastre Magdalena din această lume să aibă o semnificație aparte, dat fiind faptul că prăznuirea Nașterii Domnului ne readuce pe toți la trăirile și amintirile copilăriei noastre, în al cărui univers mama ocupa locul de seamă. Dar dorul după cei dragi și după căldura momentelor copilăriei nu sunt decât un ecou a ceea ce este dorul după cei dragi care deja au plecat dintre noi și, în cele din urmă, după tărâmul “de dincolo”, al Împărăției Cerurilor. De aceea, în conștiința poporului nostru credincios, plecarea părinților noștri dintre noi nu este altceva decât adăugarea lor la propriii lor înaintași și întâlnirea cu aceia, al căror dor l-au dus după trecerea în veșnicie a acelora, și, mai ales, întâlnirea cu toți cei care întru credință s-au desăvârșit, adică Maica Domnului și toți Sfinții, care-L laudă și Îl slăvesc neîncetat pe Biruitorul morții, Mântuitorul Hristos.

În aceste momente de duioasă întristare, la pierderea mamei fratelui nostru împreună-slujitor, Părintele Constantin-Sorin Filip de la Genova, Protopopul nostru pentru Regiunea Liguria, dorim să transmitem, împreună cu Preasfințitul Părinte Arhiereu-vicar, Atanasie de Bogdania, cu clerul, monahii și credincioșii din cuprinsul Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, gândul nostru de rugăciune pentru iertarea și odihna sufletului nou răposatei, Magdalena, precum și condoleanțele noastre cele mai sincere întregii familii îndoliate.

Veșnică să fie pomenirea roabei lui Dumnezeu Magdalena Margareta, din neam în neam!

Cu părintească îmbrățișare familiei îndoliate și cu arhierească binecuvântare

 

Episcopul SILUAN

al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei

 

 

 

Roma, 30 decembrie 2019

Căutare

Apostolia

FTOUB Roma

 

Instagram

  Misiunea Sfântul Ierarh Nicolae

  Misiunea Sfântul Ierarh Nicolae

   
   

  Facebook

  5 X 1000

   

  I fondi del 5 per mille saranno utilizzati per diverse attività sociali: l'aiuto ai bambini e ai poveri, la cura dei senzatetto e dei malati, etc.

  Scrivi anche tu sulla dichiarazione dei redditi il C. F.: 97558250581

   

  Știri din viața Eparhiei

   

  Nepsis

  NEPSIS

   
   

  Reportaje EORI

   
   

  Vă Recomandăm

  Agenda/Diario pentru tine!ri 2019/2020

   Agenda creștinului 2020

  Calendar 2020 pentru familia ta

   

   Calendarul Tuturor Sfinților 2020 

  Tinerii ortodocși

  Numărul total de vizitatori

  11985531